Pellets van BurnMe

BurnMe houtpellets

Onze BurnMe houtpellets zijn een milieuvriendelijke brandstof, gemaakt uit 100 % zuiver houtafval van de houtindustrie zonder toevoeging. Ze zijn geperst onder hoge druk, waardoor deze een hogere energiewaarde hebben dan een blok hout. De calorische waarde van BurnMe pellets is dus 2à3 keer hoger dan dit van gewoon hout.


Eigenschappen BurnMe houtpellets:

  • BurnMe pellets = 5 kw per kg
  • Diameter 6 mm en lengte maximum 30 mm
  • Watervolume = maximum 8%
  • Stofvolume = maximum 5%
  • Schorsvolume = maximum 15%

Voordelen van houtpellets 

Pellets worden gezien als één van de meest pure, duurzame en milieuvriendelijke brandstoffen. Het verwarmen met houtpellets biedt daarom ook een tal van voordelen. We sommen ze even voor u op:


Onuitputbaar en milieuvriendelijk


Houtpellets zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen. De BurnMe Pellets bestaan uit 100% zuiver houtafval van de houtindustrie zonder toevoegingen van kunstmatige producten. Onze Pellets worden dus gemaakt van houtafval, dit wil zeggen dat pellets geproduceerd worden van dode bomen of afvalhout dat anders wordt weggegooid en wegrot. Dit is daarom een duurzame bron die niet snel opgeraakt.

Pellets zijn ook milieuvriendelijk omdat het effect van de verbranding van BurnMe pellets CO2-neutraal zijn. Het branden van de pellets wordt gezien als een CO2-neutraal proces. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de verbranding van hout is identiek aan de hoeveelheid CO2 die opgenomen wordt tijdens de natuurlijke groeicyclus van de planten. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid CO2 die vrijkomt als men het hout op natuurlijke wijze laat wegrotten. Kortom: de hoeveelheid koolstofemissie tijdens het verbranden is net zo groot als de hoeveelheid koolstof die de boom heeft opgenomen tijdens zijn groei.

Pelletkachel

Er bestaan verschillende modellen kachels en verwarmingsketels die geschikt zijn voor BurnMe pellets.


De pellets worden geleverd in een onder- of bovengrondse silo die zich in de nabijheid van de cv-ketel bevindt. Sommige types hebben een inhoud die voldoende is voor een gemiddeld verbruik van 1 jaar. De brander past zich aan aan de kracht van de kachel die kan variëren van 15 tot 40 kW.


Er bestaan ook ketels die kunnen branden met BurnMe pellets én met gewoon hout. Er is dan een speciale deur voorzien die toelaat de ketel te vullen met één van de twee brandstoffen: pellets of hout(blokken).


In een Pelletkachel worden houtpellets verbrandt. Het verwarmen met deze houtpellets is ecologisch en duurzaam. Bovendien zijn Pelletkachels gemakkelijk in gebruik. Ontdek hier de verschillende voordelen van pelletkachels.

Voordelen Pelletkachel

Wanneer u uw huis verwarmt met een pelletkachel, kunt u tot wel 50% besparen in vergelijking met een centrale verwarming of aardgas, afhankelijk van de woning, kachel en gebruik. Daarnaast heeft de pelletkachel een hoog rendement. Het rendement kan bij een pelletkachel van hoge kwaliteit oplopen tot wel 90%. Dit wil zeggen dat slecht 10% van de warmte verloren gaat.


Pelletkachels zijn gemakkelijk in gebruik en zijn bovendien vaak programmeerbaar. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld dag of weekschema’s in te stellen. Verder wordt de kachel volledig elektrisch geregeld waardoor de pellets op een automatische wijze ontbranden. Een pelletkachel verbruikt ook minder elektriciteit dan een Cv-ketel!


Contacteer BurnMe in Kaprijke voor bestellingen of informatie.